مطالب ورزشي
مطالب ورزشي
جمعه 15 دی 1391برچسب:, :: 20:59 :: نويسنده : احمدعبداله پور
عدم تعادل عضلانی مهمترین عامل درد کتف در ورزشکاران
دردهای ناحیهی کتف و کمربند شانهای، از دردهای شایع در قسمت بالاتنه در افراد است که مربوط به قشر و سن خاصی از افراد جامعه نمیشود و برای همه سنین و همچنین ورزشکاران مشکلاتی را به وجود میآورد. از این رو، آشنایی با راههای پیشگیری از بروز این دردها از اهمیت بالایی برخوردار است.
دکتر حسن دانشمندی، عضو هیات علمی دانشگاه گیلان در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: عدم تعادل عضلانی یکی از اصلیترین دلایل ایجاد ناراحتی کتف در ورزشکاران است. معمولا کسانی که در اتاق وزنهکار میکنند، گاهی بیش از حد معمول روی عضلات ناحیه جلوی سینه کار میکنند و متاسفانه به عضلات نزدیککنندهی کتفها توجهی نمیشود. این باعث فاصلهگرفتن و ضعف کتفها میشود و عضلات جلوی سینه را جمع میکند که دراین صورت ضعف در این نواحی به جاهای دیگر بدن هم ممکن است منتقل شود و مشکلاتی را برای فرد به وجود بیاورد.
وی دربارهی آناتومی مفصل کتف گفت: مفصل کتف که بهطور پیچیدهای در انسان تکامل پیدا کرده، بیشتر با نام «کمربند شانهای» شناخته میشود. این ناحیه دارای دو مفصل بین کتف و باز و یک مفصل بین کتف و ترقوه است. حرکات روزمره به گونهای است که از حداکثر دامنهی حرکتی کمربند شانهای استفاده نمیشود و همین امر موجب درد در این ناحیه میشود. علاوه بر این شایعترین عارضهای که در دردهای مفصل بازویی و ناحیه کتف داریم عارضهی «کلاهک چرخشدهنده» در ورزشکاران است. ورزشکاران رشتههای پرتابی مثل پرتاب نیزه و دیسک، برخی رشتههای راکتی مانند تنیس و اسکواش و همچنین شناگران بیشتر در معرض ابتلاء به این عارضه قرار دارند؛ علت آن هم انجام حرکات تکراری در تمرینات این ورزشکاران است.
وی افزود: علاوه بر این، انواع دررفتگیها، شکستگیها و التهابها هم عامل بروز درد در ناحیه کتف و کمربند شانهای هستند. بیماری «شانه یخزده» که به دلیل التهاب کپسول شانه اتفاق میافتد، یکی از این بیماریها است. کپسول یک پرده بافتی کلفت و محکم به شکل کیسه است که دور تا دور مفصل شانه را گرفته است و در عارضهی «شانه یخزده» این ناحیه دچار کوتاهی و خشکی میشود و محدودیتهای حرکتی ایجاد میکند. عارضهی «کتف بالدار» هم نوعی ناهنجاری در استخوان کتف است که بیشتر در نوجوانان دیده میشود که با نشستن پشت میزهای بلند حرکتهایی انجام میشود که وقتی از پشت نگاه میکنیم، یک نوع بیرونزدگی در کتف دیده میشود که موجب ضعف عضلات نزدیککننده کتف میشود. چنین وضعیتی باعث تشدید درد در ناحیه پشت کتف میشود.
دانشمندی همچنین به درمان این دردها اشاره و تصریح کرد: افرادی که دچار درد در این نواحی میشوند و هم چنین کسانی که میخواهند از بروز این دردها جلوگیری کنند، باید با انجام حرکات و ورزشهای خاص، عضلات بالابرنده، پایین آورنده و به خصوص نزدیککننده (مثل عضلات ذوزنقه) تقویت شوند. حرکتهای کششی باعث افزایش دامنهی حرکت کتفها میشود. یکی از این حرکات این است که دست را بالای سر ببریم و آن را با پشت سر حرکت دهیم تا عضلات کتف بچرخد و دامنهی حرکت افزایش پیدا کند.
عضو هیات علمی دانشگاه گیلان در پایان خاطر نشان کرد: ممکن است دردهای ناحیه کتف مربوط به بیماریهایی مانند رماتیسم و آرتروز باشد، ولی تاکید بیشتر باید روی اصلاح حرکتها و عادتهای فیزیکی و رفتاری افراد باشد؛ چرا که بسیاری از این دردها میتواند منشأ رفتاری و حرکتی داشته باشد و با اصلاح آنها و انجام ورزشهای تقویتکنندهی عضلات شانه دردهای این ناحیه کاهش پیدا کن نظرات شما عزیزان:
درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدیداميدوارم مطالب وبلاگ مورد توجه شما قرار گيرد آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان
|
|||
![]() |